Over ons

Over ons

 

Hoi! Wat leuk dat je op onze website bent beland. Nu je hier toch bent, kunnen we maar beter kennismaken.

Wij zijn Jan Willem Baan en Gera ten Hove, partners in de liefde en nu ook in onze kleine business! In december 2020 kwamen we op het idee om een kinderboekje te maken. Gera heeft altijd al een boek willen schrijven en toen ze het voorstelde aan Jan Willem was hij meteen enthousiast. Het grote voordeel is dat Jan Willem grafisch vormgever van beroep is. Hij wilde de tekeningen wel maken. En met Gera’s voorliefde voor de Nederlandse taal en kinderen moest het verhaal ook helemaal goedkomen.

Gera begon met het maken van een verhaal en de personages. Het moest sowieso een dierenverhaal worden. Maar ja, welke dieren? En hoe moesten ze heten? Een tijdje later werden Wilfred en Olivier geboren. Ook hun vaders Reinoud en Koenraad kwamen tot stand. Daarna zette ze het verhaal op rijm en toen kon het tekenen beginnen.

Aan de hand van de verhaaltjes bedacht Jan Willem een tekening. Hij schetste de tekening, veranderde hier en daar iets en toen kon het inkleuren beginnen. Er kwamen later nog wat aanpassingen in de tekeningen en op een gegeven moment kwam het idee om een kleurboek te maken! De zwarte lijnen stonden er immers al…

We hopen dat je ons wat beter hebt leren kennen en dat je gebruik maakt van het winkelmandje ;-)